Thursday, February 10, 2011

Sambutan 50 Tahun PKPIM


Alhamdulillah, pada 29 Januari yang lalu, PKPIM telah menganjurkan majlis Pelancaran Sambutan Jubli Emas 50 Tahun PKPIM & Kempen 'Islam Warnai Hidupku' di Dewan Gemilang, Kolej 12, Universiti Malaya.

Majlis ini dilancarkan oleh Yang Berhormat Dato' Saifuddin Abdullah (Timbalan Menteri Pengajian Tinggi).


Majlis ini lebih bermakna lagi dengan kehadiran ayahanda Dato.' Siddik Fadzil dari Wadah Pencerdasan Ummah (WADAH) yang menyampaikan ucapan untuk sesi Syarahan 50 Tokoh. Beliau merupakan antara senior PKPIM yang terlalu banyak menyumbang jasa dan berkorban jiwa raga untuk memartabatkan PKPIM sebagai salah satu medan dakwah di Malaysia. Perkongsian Ayahanda Dato Sidik Fadzil diselikan juga dengan sebuah puisi harapan untuk anak-anak muda yang sedang menerajui kepimpinan PKPIM kini.

Majlis juga telah menjemput Dato' A.Samad Said (Sasrerawan Negara) untuk mendeklimasikan puisi di dalam majlis ini. Majlis yang dihadiri oleh lebih kurang 200 orang ini berakhir dengan sesi sidang media bersama Dato' Saifuddin.

:: AJK Sekretariat PKPIM Pusat mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung dan tidak langsung didalam majlis ini.

No comments: